råd til forældre

5 tips til din første cyklus – og 6 råd til dine forældre

Kære kvinde.

Hvor vildt er det ikke lige at sige? Du er et skridt tættere på at blive voksen og din krop er godt på vej til at udvikle sig til den kvinde, du skal blive. Det er en spændende rejse at tage på.

Undervejs vil du opleve mange skift i humør, temperament og følsomhed. Der vil være morgener med uren hud, fedtet hår og oppustet mave. Der vil også være dage, hvor du bare stråler. Det er alt sammen en del af pakken.

Vi har samlet 5 gode råd til dig, som du skal have med dig på rejsen.

Læs nedenfor hvis du gerne vil give dine forældre en god guide til det, du oplever, lige nu.

 

5 tips til dig om din første menstruation

 

 1.     Find en god varmepude

Ladycious elektroniske varmepude er fantastisk til at hjælpe på menstruationssmerter.

Den er lun og kan opvarme musklerne, så de slapper mere af, når du mærker kramper fra underlivet. Find dig godt til rette i sengen eller på sofaen og lyt til god musik, mens du holder varmepuden mellem din navle og dit underliv. Det virker både beroligende og lindrende. Du kan både ligge med den derhjemme – eller sætte bæltet om livet og tage den på i skole eller på arbejde. Perfekt til en dag, der kræver ekstra varme og omsorg.

 1.     Tag et varmt bad

Når smerterne er slemme, kan et varmt bad gøre en stor forskel.

Ligesom Ladycious elektroniske varmepude, er vandet med til at regulere din kropstemperatur og afslappe musklerne. De arbejder på at sætte dit flow i gang, så dit underliv kan slippe slimhinderne og det ubefrugtede æg, og det er dén smerte, du kan mærke. Varme bade hjælper altid.

 

 1.     Hav din lille toilettaske med dig

Det er aldrig helt til at vide, hvornår menstruationen kommer.

For nogle kan de mærke det i dagevis inden, men for andre sker det lige pludseligt. Derfor er det smart altid at have den lille Ladycious toilettaske med dig i tasken, hvor du har bind, tamponer og vådservietter. Det kan også være en god idé at medbringe ekstra trusser, hvis du nu bløder igennem.

 

 1.     Download menstruationsapp og hold øje d din cyklus

Tidligere skrev kvinder deres menstruationstid ned i en lille kalenderbog.

Nu kan du downloade en app, der tracker din menstruation, så du altid ved hvornår den næste blødning starter. Det er smart! Mange af de apps, du kan finde på GooglePlay eller Appstore, er gratis og inkluderer også en liste med symptomer, humør og ægløsning, som du kan udfylde.

 

 1.     Dyrk træning og yoga

Bevægelse er naturens smertelindring, især under menstruation.

Tag noget blødt og lækkert træningstøj på og dyrk rolig løb eller yoga, der stimulerer dit flow. Afslappede muskler virker bedre og gør derfor mindre ondt, når du får menstruationskramper.

Du kan faktisk forebygge mange af smerterne ved at dyrke regelmæssig motion.

 

6 gode råd til dine forældre

 

 1.     Tal om menstruation før det er tid

Vi ved aldrig helt som forældre, hvornår menstruationen kan begynde.
For nogle starter den allerede som 11-årig, mens andre først bløder som 15-årig.

Det bedste I kan gøre for jeres datter, er at tale med hende om menstruation tidligt, så hun er forberedt på hvad der sker i hendes krop – og at det er en helt naturlig proces.

 

 1.     Snak om symptomerne

Det kan være skræmmende, første gang man bløder.

Derfor er det godt at vende, hvilke symptomer, der følger med menstruationen. Fedtet hår, uren hud, oppustet mave, øm lænd og ryg, underlivskramper og humørsvingninger er alt sammen en del af det at blive en kvinde. Giv hende tryghed ved at fortælle om det hele.

 

 1.     Forær hende en TeenKit med alt, hun skal bruge

Bind, tamponer og vådservietter.
Hygiejneprodukter er vigtige at have, når menstruationen kommer, så I er forberedt. Med en TeenKit får hun alt det, hun skal bruge, inklusive en varmepude til smerterne, trusser og bind med mere. Så behøver I kun at klikke bestil. Se mere om TeenKit her.

Bliv klar til hendes første menstruation – og giv hende mulighed for at lære mere om sin krop. Bestil hendes allerførste TeenKit til 999,-

 

 1.     Introducér hende for hygiejneprodukter

Det er altid nemmere at forstå, når nogen viser en det.

Lær hende hvordan et bind ser ud, hvilken vej det skal vende og hvordan man sætter det på – og hvilke andre hygiejneprodukter, der findes derude. Husk også at nævne, at det er vigtigt at skifte bind hver 3.-4. time, så hun beskytter sit underliv mod TSS og infektioner.

 

 1.     Hjælp med smerterne

Menstruationskramper er ikke sjove at opleve.

Det kan være, der går lidt tid, før hun virkelig oplever sin første stærke krampe, men det er altid godt at forberede sig. Lær hende nogle gode positioner, der kan afhjælpe smerterne, køb en elektronisk varmepude fra Ladycious og vis hende at det er okay, at tage en sygedag når smerterne er for stærke.

 

 1.     Fejr hendes start på kvindelivet

Med menstruationen kommer en masse spørgsmål, om hun er god nok.

Vores kultur har gjort det til en skamfuld ting at være kvinde og bløde. Hjælp med at nedbryde tabuet ved at give hende kærlighed, omsorg og moralsk støtte ind i hendes nye liv som kvinde. 

Giv hende en særlig fejring af den nye tid, hun går ind i, med et TeenKit. Her får hun alt det, hun skal bruge for sin første menstruation – og det er en god måde at introducere hendes krops mange forandringer på. I kan finde TeenKit her

 

Del:

Facebook
Twitter
LinkedIn
I samme kategori

Relaterede indlæg

10 myter om menstruation

Du har sikkert hørt mange fortællinger om ’den tid på måneden’. For det er vores ældste nedarvede gave og udfordring, givet fra mor til datter

Nyhed!

Ladycious præsenterer

Den helt nye MiniBox

Kun 139 kr. / måned